E-Gimnazija, Novi Sad

SVAKI UČENIK DOBIJA LAPTOP NA POKLON!

Srednja škola “E-GIMNAZIJA”, u NOVOM SADU  je dobila dozvolu za rad 2008. godine od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje. Radi se o privatnoj gimnaziji OPŠTEG tipa (školovanje traje 4 godine) sa akcentom na:

  • INFORMACIONE TEHNOLOGIJE  i
  • NASTAVU NA VISOKOM TEHNIČKOM NIVOU.

Prvi u Srbiji smo pre dve godine ponudili učenicima laptop na poklon koji se aktivno koristi u kabinetima tokom nastave. Profesori nastavu izvode putem video projekcije uz pomoć posebnog tablet računara.

Prostor škole i dvorišta je pokriven bežičnim internet signalom velike brzine !

LOKACIJA

Lokacija škole je u mirnom delu Novog Sada, u okviru šireg centra, u Radničkoj ulici, sa malo saobraćaja, ali dobrom komunikacijom sa drugim delovima grada. U krugu škole nalazi se i školska hamburgerija, čime je učenicima omogućeno da uvek imaju ispravnu i  kvalitetnu hranu koju mogu da naruče pre početka nastave a za veliki odmor.

CYBER-ROOM

Učenicima će u toku dana biti na raspolaganju CYBER-ROOM. Tu će moci dežurnom stručnjaku da postave pitanja u vezi informatike, iznesu informatičke probleme, da softverski prilagode svoj laptop, da koriste brz Internet, nov softver, pa čak i da isprobaju nove igrice.

FIZIČKO VASPITANJE I NITENDO WII

Fizičko vaspitanje je obavezan predmet a povremeno ga izvodimo uz pomoć “Nintendo-WII” konzole na virtuelni način. Često u prostorima koji su primereni i zanimljivi učenicima realizujemo nastavu uz popularne sadržaje.

NASTAVA

Nastava se odvija svakog dana po predvidjenom  rasporedu časova, u dve smene.
Prva smena počinje u 8 časova, dok druga smena počinje u 14 časova. Časovi traju 45 minuta, a raspored odmora tokom nastave prilagodjen je potrebama učenika. I u našoj školi časovi i odmori regulisni su rasporedom zvona. Nastava se odvija u savremeno opremljenim učionicama uz primenu novih tehnologija.

Profesori  nastavu izvode putem posebnog tablet računara.

Učenici na času koriste laptop ali i udžbenike.

Detalji koji se odnose na specifičnosti naše škole, tehničku opremljenost i način rada nalaze se na dokumentima koje možete preuzeti: